Eski Mısır’ın Mumyalama ekibinin görevleri | Dtarihi
Mısır tarihiEski Mısır'ın Mumyalama ekibinin görevleri

Eski Mısır’ın Mumyalama ekibinin görevleri

-

-Reklam -

*Sır Kalfası (hery seshta). Baş mumyacıdır. Mumyalama tanrısı Anubis gibi giyinir, büyük (ürkütücü) bir çakal maskesi takar. Mumyanın başının sarılacağı kumaş parçasını seçer.

*Tanrının Mühür Taşıyıcısı (hetemu netjer). Baş mumyacının yardımcısı olan bu görevlinin 1. Hanedanlık dönemine uzanan eski bir unvanı vardır.

*Kutsal Kitaptan Bölümler Okuyan Rahip (hery heb). Bu rahip ayinler sırasında dualar okur ve büyü yapar.

*Sarıcılar (wetyu). İç organların çıkarılması gibi pis işlerin çoğunu yaparlar ve bedeni sararlardı. En azından müşterilerinden hiçbir yakınma duymazlardı!

*Çizici (sesh). Bedenin kesileceği yeri işaretlerdi.

*Kesici (parascites). Organları çıkarmak üzere obsidyen denilen volkanik camdan yapılmış bir bıçak kullanarak bedeni keserdi. Kestikten sonra, rahip arkadaşları kendisini lanetler, hatta taşlar fırlatırken kaçmak zorunda kalırdı.

*Diğer rahipler de bedenin taşınması ve gömülmesi aşamalarını gerçekleştirirdi.

Eski Mısır Mumyalar Sihir ve Efsaneleri – Jim Pipe

 

Mutlaka Okumalısınız

Hz Muhammed (sav) – ”Allah’ın lanetine uğrayan altı kişi vardır:

''Allah'ın lanetine uğrayan altı kişi vardır: Allah'ın Kitab'ına ilavede bulunan, Allah'ın...

Sultan Melikşah’ın 38 yaşında esrarengiz ölümü ve nasıl öldü?

Rivayetlere göre, İkinci Bağdat ziyareti sırasında Abbasi Halifesi Muktedi'den...
-Reklam -

Bunları da Beğenebilirsiniz
Size Tavsiye Ediliyor