Allah Teala'nın en çok buğzettiği kişiler - Dtarihi
İslam tarihiAllah Teala'nın en çok buğzettiği kişiler

Allah Teala’nın en çok buğzettiği kişiler

-

”Halk içinde Allah’ın rahmetinden en uzak olan şu iki kişidir: Emirlerin yanında oturup da zulüm kokan sözlerine: ”Evet doğrudur” diye tasdik eden kişi. Bir de çocuklara öğretmenlik yapıp da aralarında adaleti gözetmeyen ve yetim hakkında Allah’tan çekinmeyen kişi.”

”Kıyamet gününde Allah’ın rahmetinden en uzak olacak kişi, emrettiği şeyin tersini yapan anlatıcıdır.”

”Kişiler arasında Allah’ın en buğz ettiği insan, (dine) azılı düşman olandır.”

”Kullar arasında Allah’ın en çok buğz ettiği kişi o kimsedir ki, giysisi amelinden iyidir, yahutta giysisi peygamberlerin giysisi gibi, ameli ise cebbar (zorba)ların ameli gibi olandır.

”İnsanlar arasında Allah’ın en çok buğz ettiği adam (yalanı doğru, doğruyu yalan göstermek için), sığırın geviş getirdiği gibi dilini kullanan, belagat sahibi insandır.”

”Kıyamet gününde mahlukat içinde Allah’ın en çok buğz ettiği kimseler; yalancı ve kibirli olanlardır. Bir de din kardeşlerine karşı kalplerinde kin besleyenler. Onlarla buluştukları zaman kendilerindenmiş gibi görünürler, fakat yanlarından ayrıldıklarında yine kin beslerler. Bir de o kimselerdir ki, Allah’a ve Rasulu’ne çağrıldıkları zaman tembel davranırlar, şeytana ve buyruğuna çağrıldıklarında ise hemen koşarlar.”

Ramuzul e Hadis – Hz Muhammed (s.a.v)

Mutlaka Okumalısınız

Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye Şeyh Edebali hakkında söylediği söz

Ertuğrul Bey her işini onunla istişare ederdi. Oğullarının terbiyesini...

Mekke’liler putlara tapmaya nasıl başladılar?

Huzaalılar, Kabe'nin yönetimini üç yıl veya beş yüz yıl...