Anlatıldığına göre, bir adam Efendimiz (sav)'e salat-u selam getirmezdi. Bir gece rüyasında Efendimiz'i gördü, fakat Peygamberimiz (sav) adamı tanımadı. Adam Peygamberimiz'e: - Dtarihi
İslam tarihiAnlatıldığına göre, bir adam Efendimiz (sav)'e salat-u selam getirmezdi....

Anlatıldığına göre, bir adam Efendimiz (sav)’e salat-u selam getirmezdi. Bir gece rüyasında Efendimiz’i gördü, fakat Peygamberimiz (sav) adamı tanımadı. Adam Peygamberimiz’e:

-

Anlatıldığına göre, bir adam Efendimiz’e salat-u selam getirmezdi. Bir gece rüyasında Efendimiz’i gördü, fakat Peygamberimiz adamı  tanımadı. Adam Peygamberimiz’e: ”Ey Allah’ın Resülü, bana dargın mısın?” diye sordu. Efendimiz ”Hayır” dedi. Adam: ”O halde neden bana bakmadınız? diye sorunca Efendimiz: ‘‘Çünkü seni tanıyamadım” dedi. Adam:Nasıl tanıyamadınız, Ey Allah’ın Resülü! Ben senin ümmetindenim. Alimlerin bize rivayet ettiğine göre, sen ümmetini ananın çocuğunu tanıdığından daha iyi tanırmışsın!” deyince Peygamberimiz şöyle cevap verdi:

”Doğru söylemişler fakat sen bana salat-u selam getirmiyorsun. Ben ümmetimi, onların bana salat-u selam getirdiği kadar tanıyabilirim.”

Bu rüya üzerine adam Efendimiz’e her gün yüz adet salat-u selam getirmeyi kendine görev bildi. Buna düzenli olarak devam ederken bir gece Efendimiz’i rüyasında tekrar görür. Efendimiz adama:

”Şimdi seni tanıyorum. Sana şefaat edeceğim” der. Artık Allah Resülünü seven kişilerdendir.

İmam Gazali – Kalplerin Keşfi

Mutlaka Okumalısınız