Hz Muhammed (sav) - ''Ümmetimin tamamı cennete girecektir, yüz çevirenler hariç.'' Ashab-ı Kiram sordular: ''Ya Resulallah, yüz çevirenler kimlerdir?'' Şöyle buyurdu: - Dtarihi
İslam tarihiHz Muhammed (sav) - ''Ümmetimin tamamı cennete girecektir, yüz...

Hz Muhammed (sav) – ”Ümmetimin tamamı cennete girecektir, yüz çevirenler hariç.” Ashab-ı Kiram sordular: ”Ya Resulallah, yüz çevirenler kimlerdir?” Şöyle buyurdu:

-

”Ümmetimin tamamı cennete girecektir, yüz çevirenler hariç.” Ashab-ı Kiram sordular: ”Ya Resulallah, yüz çevirenler kimlerdir?” Şöyle buyurdu: ‘‘Bana tabi olan cennete girer, bana karşı gelen benden yüz çevirmiş sayılır; sünnetime ters düşen her amel bana karşı gelmektir.”

İrfan ehlinden biri şöyle der:

Allah’ın farz kıldığı şeyleri ve sünnetleri yapmayan bir şeyhi havada uçarken, suda yürürken, ateş yerken… ve benzeri harikulade şeyler yaparken görürsen anla ki, o kişi yalancının tekidir. Onun yaptığı keramet değil, istidraçtır. (İstidraç: Kafir veya fasıkların eliyle meydana gelen olağandışı olaylardır.)

Cüneyd-i Bağdadi şöyle der:

”Allah Teala’ya onun yardımıyla ulaşılır. Allah Teala’ya ulaşmanın tek yolu vardır, o da Fahri Kainat Efendimiz’e ittibatır.”

Ahmet el-Havari de şunu der:

”Peygamber Efendimiz’e tabi olma dışında yapılan her amel değersizdir” nitekim Nebiler Serveri şöyle buyuruyor:

”Sünnetimi terk eden şefaatimden mahrum bırakılır” Şiratü’l İslam kitapta da bu şekilde geçmektedir.

İmam Gazali – Kalplerin Keşfi

Mutlaka Okumalısınız

x