Yavuz Sultan Selim'in doğumunu kerametiyle bilen derviş: Bugün bu şanı yüce hanedandan, Al-i Osman'dan bir oğlan doğacak. Onun devleti - Dtarihi
Osmanlı tarihiYavuz Sultan Selim'in doğumunu kerametiyle bilen derviş: Bugün bu...

Yavuz Sultan Selim’in doğumunu kerametiyle bilen derviş: Bugün bu şanı yüce hanedandan, Al-i Osman’dan bir oğlan doğacak. Onun devleti

-

Yavuz Sultan Selim doğmadan önce gökteki dolunayın doğuşu sırasında keramet sahibi bir derviş ortaya çıkıp daha tan yeri ağırırken avlusu sevinçlerle dolu sarayın kapısına vararak bu doğumu haber verdi. Derviş:

 
 

”Bugün bu şanı yüce hanedandan, Al-i Osman’dan bir oğlan doğacak. Onun devleti sabahın ışınları gibi ufukları aydın edip, atası yerine devlet tahtına geçip sultan olacaktır. Güzel bedeninde yedi yerde yıldız misali beni olsa gerek. O benler sayısınca şanı büyük beyleri yenilgiye uğratıp zaferler bulacaktır.” dedi.

O keramet sahibi dervişin muştuladığı doğum oldu. Padişahın uğurlu varlığı dünyaya gelip padişahlık burcunun ayı mutluluk ufkunda doğdu. O dervişin dediği gibi, hiç artık ya da eksik değil, yedi ben vardı. Bildiler ki o sırlardan haber veren aziz kerametten boş değilmiş. Yavuz Sultan Selim padişah olduğunda yedi taht sahibini yenerek cihan padişahı oldu.

Hoca Sadettin Efendi – Tacü’t Teravih cilt4

 
 

Mutlaka Okumalısınız

Attila döneminde Kutsal Kılıç nasıl bulundu?

Kutsal kılıç, Hunların ilk atası ve Hun hanedanının banisi,...