Deccal'i kim öldürecek ve nasıl ölecek? - Dtarihi
İslam tarihiDeccal'i kim öldürecek ve nasıl ölecek?

Deccal’i kim öldürecek ve nasıl ölecek?

-

Hz İsa Dımeşk/Şam şehrindeki ”Beyaz Minare”nin üzerine inecektir. (İndiğinde) sabah namazı(nın farzı) için kamet getirilecek, Müslümanların imamı ona;



-”Öne geç de (bize) namaz kıldır, ey Allah’ın Ruhu (Ruhullah)” diyecek. Hz İsa da:

-”Hayır! Bazınız bazısına emirler olacaktır. Bu ise, Allah’ın bu ümmete bir ikramıdır!’ diyecek.

Sonra beraberinde Hz İsa onun ardında namaz kılacak. Sonra beraberinde Müslümanlar olduğu halde Mesih Deccal’i aramak üzere (bineğine) binecek. Derken Mesih Deccal’i ”Lüdd Kapısı”nın yanında yakalayacak ve onu mübarek eliyle öldürecektir.



Dımeşk/Şam şehrinin doğusunda bulunan beyaz taştan bu minare bina edildiğinde Hz İsa’nın geleceğine dair umudun kuvvetlendirdiğini belirtmiştik. Bu minare, yıkılan minareyi ve çevresini yakan Hristiyanların mallarından yapılmıştı. İşte Hz İsa oraya inecek, domuzu öldürecek, haçı kıracak ve hiçbir kimseden İslam’dan başka (bir din) kabul edilmeyecektir. Hacı olarak veya umre yapmış olarak ya da ikisini birden yapmış olarak Ravha  geçidinden çıkıp gidecektir. (Yeryüzünde) kırk sene kalacaktır. Sonra ölecek, – rivayete göre- ile iki sahabisi olan Hz Ebu Bekir ile Hz Ömer’in yanında Hücre-i Nebeviyye’ye defnedilecektir.

”Tevrat’ta, Muhammed (a.s)’ın vasfı ve İsa (a.s)’la defnedileceği yer yazılıdır.”

İbn Kesir – Peygamberler Tarihi



Mutlaka Okumalısınız

Hz Muhammed (sav) – ”Ruhu bedeninden ayrılırken şu üç şeyden ari olan cennete girer:

Peygamber Efendimiz'in şöyle buyurduğu rivayet edilir: ''Ruhu bedeninden ayrılırken şu...