Orhan Gazi'nin silah arkadaşı Gazi Ali Bey - Hereke tam fethedileceği sırada kaleden atılan bir ok Ali Bey'in gözüne saplandı. Ali Bey eli ile  oku gözünden çıkartırken, yanında bulunan arkadaşları çok telaşlandılar, bunu göre Ali Bey şöyle dedi: - Dtarihi
Osmanlı tarihiOrhan Gazi'nin silah arkadaşı Gazi Ali Bey - Hereke...

Orhan Gazi’nin silah arkadaşı Gazi Ali Bey – Hereke tam fethedileceği sırada kaleden atılan bir ok Ali Bey’in gözüne saplandı. Ali Bey eli ile  oku gözünden çıkartırken, yanında bulunan arkadaşları çok telaşlandılar, bunu göre Ali Bey şöyle dedi:

-

Orhan Gazi İzmit’in fethine giderken, silah arkadaşı Gazi Ali Bey’i Hereke’nin fethine memur etmişti. Ali Bey, Hereke Kalesi yakınlarına gelince, kuvvetine bakmadan harekete geçti.

Hereke tam fethedileceği sırada kaleden atılan bir ok Ali Bey’in gözüne saplandı. Ali Bey eli ile  oku gözünden çıkartırken, yanında bulunan arkadaşları çok telaşlandılar, bunu göre Ali Bey şöyle dedi:

”Bre yiğit arkadaşlarım, ne telaş edersiniz. Bir başa bir göz yeter.İki gözü arkada bırakmaktansa tek gözlü olup ileriye bakmak daha iyidir.”

Osmanlı’dan Hikayeler

Mutlaka Okumalısınız

Her yaptığının hesabını vereceksin

Bir grup insan hacca gidiyordu. Mekke'ye yakın bir yerde...

Maruf Kerhi ve çocuk evliya

Adamın birine hanımı balık almasını söylüyor. O da pazara...