Fatih'in Edirne'deki sarayının tam karşısında bir medrese vardı. Geceleri, bütün şehirde ışıklar söndüğü halde bir mum sabaha kadar yanıyordu. Fatih bir gün merak edip... - Dtarihi
Osmanlı tarihiFatih'in Edirne'deki sarayının tam karşısında bir medrese vardı. Geceleri,...

Fatih’in Edirne’deki sarayının tam karşısında bir medrese vardı. Geceleri, bütün şehirde ışıklar söndüğü halde bir mum sabaha kadar yanıyordu. Fatih bir gün merak edip…

-

Fatih İstanbul’u fethe karar verdikten sonra gerekli her şeyin hazırlanması için yoğun bir faaliyete girişmişti. Toplar dökülüyor, donanmayı takviye etmek için yeni gemiler yapılıyor, Rumeli Hisarı’nın inşaasını sona erdirmek için sırasında kendi bile giderek çalışmalara katılıyordu.

Geceleri de, İstanbul’u nasıl zapt edeceğine dair planlar tasarladığı için gözlerine uyku girmiyordu. Fatih’in Edirne’deki sarayının tam karşısında bir medrese vardı. Geceleri, bütün şehirde ışıklar söndüğü halde bir mum sabaha kadar yanıyordu. Fatih bir gün merak edip Veziri Çandarlı Halil Paşa’ya sordu:

”-Şu pencerede yanan ışığın nenin nesi olduğunu biliyor musun?”

”-Orada bir molla vardır, sultanım. Geceleri derse çalışır” dedi.

Fatih çok şaşırdı:

”-Garip şey” dedi. Bu Molla benim gibi bir lahza (her an). İstanbul’un fethini düşünmüyor ya. Gündüzleri çalışsın, geceleri uyusun…”

Fatih Sultan Mehmed

Mutlaka Okumalısınız

Hz Nuh kaç yıl yaşadı?

Kuran-ı Kerim'in  ifadesinden anlaşıldığına göre Hz Nuh, risaletle görevlendirildiğinden...
x