Timur başlagıçtan Yıldırım Bayezid’le çarpışmak üzere harekete geçinceye kadar daima taleplerde bulunmuş ve her mektubunda - Dtarihi
Osmanlı tarihiTimur başlagıçtan Yıldırım Bayezid’le çarpışmak üzere harekete geçinceye kadar...

Timur başlagıçtan Yıldırım Bayezid’le çarpışmak üzere harekete geçinceye kadar daima taleplerde bulunmuş ve her mektubunda

-

Timur başlagıçtan Yıldırım Bayezid’le çarpışmak üzere harekete geçinceye kadar daima taleplerde bulunmuş ve her mektubunda daima üst perdeden konuşmuştur.

Bir taraftan da hazırlıklarını ikmal eden Yıldırım’a yardım edecek kaynakları kurutmaktan geri durmamıştı. Yıldırım da hazırlıklarda bulunmakla beraber gayretleri Timur’unki derecesinde dört başı mamur değildi.

Yıldırım Bayezid, Timur’la anlaşılması cihetinde görüş bildiren devlet erkanına:

”Size namusun kadri yok mu? Muharebe vasıtalarımızdan neyimiz noksan ki sulh dileyelim? O sayısız bir orduya sahipse bizim de askerlerimiz az değildir. Eğer onun silahı karşısında aman dileyecek isek artık bizim silah kuşanmamız abes olmaz mı? Henüz bir muharebe yokken kuvvetimizin kiyafetsizliğinden bahsedilir mi? Başkasına tabi olduktan sonra padişahlık nerede kalır?” demiştir.

Padişah Kıssaları – Alim Baki Akkoç

Mutlaka Okumalısınız

Yavuz Sultan Selim oğlu Kanuni’ye neden Süleyman ismini koydu?

İleride Avrupalı kralların üzengi öpmek için sıraya geçecekleri büyük...

Hz Musa, Samiri’yi neden öldürmedi?

Rivayet ediliyor ki, Allah Teala Hz Musa'ya vahiy göndererek...