Yedi Sene harplerinde düşmanlarını yenen Prusya Kralı İkinci Frederik haklı bir şan ve şöhret kazanmıştı. 3. Mustafa, Frederik'in bu başarılarını da mahir müneccimlere sahip olmasında aramakta idi. Özel surette Frederik'e elçi göndererek, ondan müneccimler istedi. Kral elçi ile: - Dtarihi
Osmanlı tarihiYedi Sene harplerinde düşmanlarını yenen Prusya Kralı İkinci Frederik...

Yedi Sene harplerinde düşmanlarını yenen Prusya Kralı İkinci Frederik haklı bir şan ve şöhret kazanmıştı. 3. Mustafa, Frederik’in bu başarılarını da mahir müneccimlere sahip olmasında aramakta idi. Özel surette Frederik’e elçi göndererek, ondan müneccimler istedi. Kral elçi ile:

-

Sultan Üçüncü Mustafa müneccimlere, sihirbazlara, falcılara ve semavi hadiselerin yeryüzündeki hadiselere tesir ettiğine inanırdı. Sarayını bu işlerde ihtisası olan kimselerle doldurmuştu. Avrupa’daki ilerlemelerin sebebini, ilim ve teknikte arayacağı yerde, kralların kuvvetli müneccimlere sahip olmasında arıyordu.

Yedi Sene harplerinde düşmanlarını yenen Prusya Kralı İkinci Frederik haklı bir şan ve şöhret kazanmıştı. Frederik’in bu başarılarını da mahir müneccimlere sahip olmasında aramakta idi. Özel surette Frederik’e elçi göndererek, ondan müneccimler istedi. Kral elçi ile:

”Benim müneccimlerim hazinemi daima dolu bulundurmam, yarın savaş edecekmiş gibi orduma daima talim ettirmem ve ibretle ecdadımın tarihini okumamdır”

diye haber gönderdi.

Tarihimizden Altın Damlalar

Mutlaka Okumalısınız