Zehrü-r Riyaz'da anlatıldığına göre, kıyamet günü bir kul Allah Teala'nın huzuruna getirilir. Allah Teala: ''Falancanın emanetini geri verdin mi?'' diye sorar. Kul: ''Hayır, ya Rabbi'' der. Bunun üzerine Allah Teala bir meleğe emreder; - Dtarihi
İslam tarihiZehrü-r Riyaz'da anlatıldığına göre, kıyamet günü bir kul Allah...

Zehrü-r Riyaz’da anlatıldığına göre, kıyamet günü bir kul Allah Teala’nın huzuruna getirilir. Allah Teala: ”Falancanın emanetini geri verdin mi?” diye sorar. Kul: ”Hayır, ya Rabbi” der. Bunun üzerine Allah Teala bir meleğe emreder;

-

Zehrü-r Riyaz’da anlatıldığına göre, kıyamet günü bir kul Allah Teala’nın huzuruna getirilir. Allah Teala: ”Falancanın emanetini geri verdin mi?” diye sorar.

Kul: ”Hayır, ya Rabbi” der. Bunun üzerine Allah Teala bir meleğe emreder; melek onun elinden tutarak cehenneme götürür ve cehennemin dibinde duran emaneti gösterir.

Kul cehenneme düştüğünde dibe inene kadar yetmiş sene geçer. Dibe inince emaneti alır ve yükselmeye başlar. Cehennemin ağzına yükselince ayağı kayar ve yine cehennemin dibine doğru düşer. Peygamber Efendimiz, Allah Teala’nın lütfuyla şefaat edip emanetin sahibi o kuldan razı oluncaya kadar bu iniş-çıkışlar devam eder.

İmam Gazali – Kalplerin Keşfi

Mutlaka Okumalısınız