Rivayet edildiğine göre İblis, İmam Şafii'ye gelerek: ''Beni istediği gibi yaratıp da istediği gibi kullanan sonra da dilerse cennete dilerse cehenneme sokacak olan hakkında ne dersin, bu yaptığında adil midir, yoksa zalim midir?'' diye sorar. İmam Şafii ne söyleyeceğini bir düşünür ve şöyle cevap verir: - Dtarihi
İslam tarihiRivayet edildiğine göre İblis, İmam Şafii'ye gelerek: ''Beni istediği...

Rivayet edildiğine göre İblis, İmam Şafii’ye gelerek: ”Beni istediği gibi yaratıp da istediği gibi kullanan sonra da dilerse cennete dilerse cehenneme sokacak olan hakkında ne dersin, bu yaptığında adil midir, yoksa zalim midir?” diye sorar. İmam Şafii ne söyleyeceğini bir düşünür ve şöyle cevap verir:

-

Rivayet edildiğine göre Şeytan, İmam Şafii’ye gelerek: ”Beni istediği gibi yaratıp da istediği gibi kullanan sonra da dilerse cennete dilerse cehenneme sokacak olan hakkında ne dersin, bu yaptığında adil midir, yoksa zalim midir?” diye sorar.

İmam Şafii ne söyleyeceğini bir düşünür ve şöyle cevap verir:

‘Eğer seni, sen istedin diye yarattıysa sana zulmetmiştir, yok eğer kendi isteği doğrultusunda yarattıysa o yaptığı işten sorumlu tutulamaz” bu cevap karşısında afallayan şeytan şöyle der:

”Ey Şafii yemin ederim bu sualimle yetmiş alimin kalbine vesvese sokup onları kulluk divanından çıkartmıştım.”

İmam Gazali – Kalplerin Keşfi

Mutlaka Okumalısınız