Kanuni Sultan Süleyman döneminde Prizren sancakbeyi buradaki bir takım fukaranın eli ayağı düzgün, kaşı gözü yerinde olan oğullarını ana babalarından koparıp zorla köle diye esir pazarında sattırmış, bunlardan bazılarını da İstanbul’daki vezirlere hediye olarak göndermiş. Bu durum Sultan Süleyman’a arz edilince, - Dtarihi
Osmanlı tarihiKanuni Sultan Süleyman döneminde Prizren sancakbeyi buradaki bir takım...

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Prizren sancakbeyi buradaki bir takım fukaranın eli ayağı düzgün, kaşı gözü yerinde olan oğullarını ana babalarından koparıp zorla köle diye esir pazarında sattırmış, bunlardan bazılarını da İstanbul’daki vezirlere hediye olarak göndermiş. Bu durum Sultan Süleyman’a arz edilince,

-

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Prizren sancakbeyi buradaki bir takım fukaranın eli ayağı düzgün, kaşı gözü yerinde olan oğullarını ana babalarından koparıp zorla köle diye esir pazarında sattırmış, bunlardan bazılarını da İstanbul’daki vezirlere hediye olarak göndermiş.



Bu durum Sultan Süleyman’a arz edilince, dörtnala gönderilen cellatlar, sancakbeyi ile kahyasının kafasını kesip ibret için konağın önündeki binek taşına koydu.

Bu olaydan sonra bütün mazlumlar bu sefer mutluluktan ağlaşıp Sultan Süleyman için dua ettiler ki ömrünün uzun ve iki cihanda da berhudar olacağına kimsenin şüphesi kalmadı.

Koçu,a.g.e,s.128



Mutlaka Okumalısınız