Hüseyin (r.a) bir adamın kendisi hakkında hoşlanmadığı şeyler konuştuğunu öğrendi. Bunun üzerine taze hurmalarla dolu bir tepsi hazırlayıp, bizzat kendisi adama getirdi. Adam kapıyı açınca Hz Hüseyin'i elinde taze hurmalarla dolu tepsiyle görünce, hayret edip: - Dtarihi
İslam tarihiHüseyin (r.a) bir adamın kendisi hakkında hoşlanmadığı şeyler konuştuğunu...

Hüseyin (r.a) bir adamın kendisi hakkında hoşlanmadığı şeyler konuştuğunu öğrendi. Bunun üzerine taze hurmalarla dolu bir tepsi hazırlayıp, bizzat kendisi adama getirdi. Adam kapıyı açınca Hz Hüseyin’i elinde taze hurmalarla dolu tepsiyle görünce, hayret edip:

-

Hüseyin (r.a) bir adamın kendisi hakkında hoşlanmadığı şeyler konuştuğunu öğrendi. Bunun üzerine taze hurmalarla dolu bir tepsi hazırlayıp, bizzat kendisi adama getirdi. Adam kapıyı açınca Hz Hüseyin’i elinde taze hurmalarla dolu tepsiyle görünce, hayret edip: ”Ey Resulullah’ın torunu! Bu nedir?” diye sordu. Hz Hüseyin’de: ”Bunu al! Çünkü senin, hakkımda kötü konuşarak iyiliklerini bana hediye ettiğini öğrendim; ben de ona karşılık sana bunları hediye getirdim.” dedi.

 

 

Yöneticilere Altın Öğütler – İmam Gazali

Mutlaka Okumalısınız