Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi devletin ekonomisini oldukça sıkıntıya düşürmüştü. Ordunun masraflarını devlet hazinesi tam karşılamayınca bu ihtiyacı gidermek için Galata'daki sarraflardan senet karşılığında borç almıştı. Bu borçlardan hepsi sefer tamamlanınca kuruşuna gelinceye kadar ödenmiştir. Yalnız borç alınan tüccarlardan biri devletten alacağını alamadan ölmüştü. - Dtarihi
Osmanlı tarihiYavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi devletin ekonomisini oldukça sıkıntıya...

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi devletin ekonomisini oldukça sıkıntıya düşürmüştü. Ordunun masraflarını devlet hazinesi tam karşılamayınca bu ihtiyacı gidermek için Galata’daki sarraflardan senet karşılığında borç almıştı. Bu borçlardan hepsi sefer tamamlanınca kuruşuna gelinceye kadar ödenmiştir. Yalnız borç alınan tüccarlardan biri devletten alacağını alamadan ölmüştü.

-

Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi devletin ekonomisini oldukça sıkıntıya düşürmüştü.

Ordunun masraflarını devlet hazinesi tam karşılamayınca bu ihtiyacı gidermek için Galata’daki sarraflardan senet karşılığında borç almıştı. Bu borçlardan hepsi sefer tamamlanınca kuruşuna gelinceye kadar ödenmiştir.

Yalnız borç alınan tüccarlardan biri devletten alacağını alamadan ölmüştü.

Bügünkü tabiriyle zamanın maliye bakanı, durumu padişaha iletip tüccarın çocuklarına bu kadar para vermenin doğru olmayacağını gerekçe  göstererek bir kısım para ve malın devlet hazinesine alınmasını yazılı halde teklif etmişti.

Yavuz Sultan Selim bu öneriye çok sinirlenmiş ve kendisine yazılı halde iletilen bu kağıdın altına şu notu yazarak iade etmişti:

”Müteveffaya rahmet; malına, mülküne, parasına bereket, evladına afiyet, senin gibi gammaza ise lanet.”

Mutlaka Okumalısınız

Türklerin toplu olarak İslam’a geçişleri ne zaman başladı?

Türklerin toplu olarak İslam'a geçişleri 900'lü yıllarda yoğunluk kazanıyor....
x