Firavun bütün büyücüleri çağırttı. Hz. Musa'nın asasıyla mücadele edebilecek çareler istedi. O zamanın en büyük iki büyücüsüne görev verildi. Onlar da çare bulmak üzere ölü babalarının mezarına giderek ondan yardım istediler. Babaları rüyalarında şöyle dedi: - Dtarihi
İslam tarihiFiravun bütün büyücüleri çağırttı. Hz. Musa'nın asasıyla mücadele edebilecek...

Firavun bütün büyücüleri çağırttı. Hz. Musa’nın asasıyla mücadele edebilecek çareler istedi. O zamanın en büyük iki büyücüsüne görev verildi. Onlar da çare bulmak üzere ölü babalarının mezarına giderek ondan yardım istediler. Babaları rüyalarında şöyle dedi:

-

Firavun bütün büyücüleri çağırttı. Musa’nın asasıyla mücadele edebilecek çareler istedi. O zamanın en büyük iki büyücüsüne görev verildi. Onlar da çare bulmak üzere ölü babalarının mezarına giderek ondan yardım istediler. Babaları rüyalarında şöyle dedi:

”Musa uyurken asasını almaya çalışın. Eğer büyücüyse, uyurken büyü yapamaz. Ama o uykudayken bile onunla baş edemezsiniz, bilin ki o adam bir Peygamberdir. O zaman ona hiçbir şey yapamazsınız.”

Bunun üzerine Musa’yı takip edip, o uyurken asasına yaklaştılar. Ama asa ejderhaya dönüştü ve onları kovalamaya başladı. Büyücüler, bu olaydan sonra Musa’ya teslim oldular. Musa onları bağışladı ve Firavun’a geri yolladı. Dedi ki, ”Beni tanımamazlıktan gelin, Firavun’a belli etmeyin.”

Mesnevi

Mutlaka Okumalısınız