İran Şahı Şah Tahmasb, Kanuni Sultan Süleyman'la alay etmek için içi mücevher dolu sandık gönderir. Kanuni bu mücevherleri... - Dtarihi
Osmanlı tarihiİran Şahı Şah Tahmasb, Kanuni Sultan Süleyman'la alay etmek...

İran Şahı Şah Tahmasb, Kanuni Sultan Süleyman’la alay etmek için içi mücevher dolu sandık gönderir. Kanuni bu mücevherleri…

-

İnşaat sırasında özellikle temel hazırlığı gibi teknik sebeplerden dolayı, uzun bir süre, bir türlü göze görünür ve herkesin anlayacağı duruma gelemeyen Süleymaniye için, İran’da da dedikodular çıkmıştır.

Bu durumu, parasızlıktan iş gecikiyor intibası vererek kaşımak isteyen İran Şahı Tahmasb, Kanuni Sultan Süleyman’a -özellikle sultanı incitecek şekilde- para yardımı niyetiyle bir sandık mücevher gönderir.

Koca Sultan Süleyman durur mu? Tabii olarak hediyeyi iade etmek nezaketsizliği göstermez. Tahmasb’tan gelen bütün mücevherleri kırdırıp ezdirir ve o sırada yapımı devam etmekte olan kıble istikametindeki sol uzun minarenin harcına kattırır. Güneşi arkadan aldığı zaman pırıl pırıl parlayan bu minareye bunun için ”cevahir (mücevher) minaresi” denilmiştir.

Osmanlı Tarihinde Kanuni Dönemi

Mutlaka Okumalısınız

2. Murad oğlu Fatih Sultan Mehmed’e şu öğütte bulunmuştur:

2. Murad oğlu Fatih Sultan Mehmed'e şu öğütte bulunmuştur: ''Ey...

Attila hakkında uydurulan efsaneler – Ahmet Taşağıl

Attila ile ilgili efsaneler de var değil mi? Attila'yla ilgili...
x