Hz Ömer bir gün Medine sokaklarında dolaşırken elbisesi altında bir şey gizleyen bir genç gördü. Genç, içki şişesini taşıyordu. Hz Ömer gence yaklaşarak ''Elbisenin altında ne var?'' - Dtarihi
İslam tarihiHz Ömer bir gün Medine sokaklarında dolaşırken elbisesi altında...

Hz Ömer bir gün Medine sokaklarında dolaşırken elbisesi altında bir şey gizleyen bir genç gördü. Genç, içki şişesini taşıyordu. Hz Ömer gence yaklaşarak ”Elbisenin altında ne var?”

-

Hz Ömer bir gün Medine sokaklarında dolaşırken elbisesi altında bir şey gizleyen bir genç gördü. Genç, içki şişesini taşıyordu. Hz Ömer gence yaklaşarak ”Elbisenin altında ne var?’‘ diye sordu. Genç içki taşıdığını söyleyecekken bir anda vaz geçti ve içinden Allah’a yalvardı:

”Allahım, beni Ömer’in karşısında rezil etme Ayıbımı gizle. Bundan sonra asla içki içmeyeceğim!” Sonra Hz Ömer’e: ‘‘Ey Mü’minlerin Emiri, sirke taşıyorum” diye cevap verdi.

Hz Ömer ”Göster bakayım” dedi. Delikanlı şişeyi çıkarıp açtığında şişenin içinde gerçekten de sirke bulunduğunu gördü.

Burada bir faninin başka bir faniden korkarak ihlas ile yaptığı tevbe sonucu Allah Teala’nın içkiyi sirkeye çevirdiğini görüyoruz. Peki ya, günaha batmış, iflas etmiş bir fasık günahlarına pişman olarak samimi şekilde tevbe etse Allah onun günahlarını ibadet ve sevaba çevirmez mi?

İmam Gazali – Kalplerin Keşfi

Mutlaka Okumalısınız