Kimler cehennemden çıkartılıp cennet nimetlerini görüp; tekrar cehenneme gidecek? - Dtarihi
İslam tarihiKimler cehennemden çıkartılıp cennet nimetlerini görüp; tekrar cehenneme gidecek?

Kimler cehennemden çıkartılıp cennet nimetlerini görüp; tekrar cehenneme gidecek?

-

Ey şu kimselerin pişmanlığı! Artık fırsatlar kaçmış ve türlü türlü belalar, dünya nimet ve lezzetlerinden hiçbirşey kalmamıştır. Onlar kendilerine gösterilen cennet nimetlerini görmeselerdi bu kadar çok pişman olmazlardı.

Peygamber Efendimiz’in şöyle buyurduğu rivayet edilir:

Kıyamet günü bazı insanlar cehennemden çıkartılıp cennete getirilir. Cennete yaklaşınca kokusunu burunlarına çektiklerinde ve orada Allah Teala’nın cennet ehli için hazırladığı nimetlere baktıklarında ”Onları uzaklaştırın,onlar için orada hiçbir hayır yoktur” diye seslenilir. Onlarda gelmiş geçmiş hiçbir insanın yaşamayacağı bir pişmanlıkla dönerken:

”Ey Rabbimiz, cenneti ve dostların için orada hazırladığın nimetleri göstermeden bizi cehenneme koysaydın bize bu kadar zor gelmezdi” derler.

Bunun üzerine Allah Teala şöyle der:

”Bu benim sizin için istediğim bir durumdur. Siz dünyada tek başınıza bana büyüklük taslayıp kafa tuttunuz. İnsanlarla karşılaştığınızdaysa mütevazi ve alçakgönüllü davrandınız. Kalplerinizde bana gösterdiğinizin tam tersini insanlara gösterdiniz. İnsanlardan korktunuz; benden korkmadınız. İnsanları yücelttiniz; beni yüceltmediniz. İnsanlar için bazı şeyleri bıraktınız; benim için hiçbirşeyi terk etmediniz. Bugün ben size bundan dolayı daimi sevaptan mahrum bırakacak o azabı tattırıyorum.”

İmam Gazali – Kalplerin Keşfi

Mutlaka Okumalısınız

Hz Muhammed (sav) – Kıyamette Kabe’ye doğru savaşmak kastıyla gelen ordu nasıl helak olacak?

Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: ''Bir takım askerler Ka'be'ye doğru -savaşmak...

Babası 2. Bayezid, Yavuz Sultan Selim’e beddua etmiş midir?

Bazı kaynaklarda geçiyor. Ama bu karışık devirleri anlatan tarihçiler,...