Hz Muhammed (sav) 'in Necran hristiyanlarıyla yaptığı tartışma -Necran hristiyanlarını temsil eden bir heyet kendisini Medine'de ziyaret etmektedir. Hz İsa'nın Allah'ın oğlu olduğu iddialarını tekrarlayıp, bunu Hz Muhammed (sav)'in de onaylamasını isterler. O ise onları mantık ve sağduyuya davet eder. - Dtarihi
İslam tarihiHz Muhammed (sav) 'in Necran hristiyanlarıyla yaptığı tartışma -Necran...

Hz Muhammed (sav) ‘in Necran hristiyanlarıyla yaptığı tartışma -Necran hristiyanlarını temsil eden bir heyet kendisini Medine’de ziyaret etmektedir. Hz İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu iddialarını tekrarlayıp, bunu Hz Muhammed (sav)’in de onaylamasını isterler. O ise onları mantık ve sağduyuya davet eder.

-

Necran hristiyanlarını temsil eden bir heyet kendisini Medine’de ziyaret etmektedir. Hz İsa’nın Allah’ın oğlu olduğu iddialarını tekrarlayıp, bunu Hz Muhammed (sav)’in de onaylamasını isterler. O ise onları mantık ve sağduyuya davet eder.

-Allah’ın ölmeyeceğini ve İsa’nın ölmeye mahkum olup öleceğini bilmiyor musunuz?

-Evet, biliyoruz.

-Rabbimizin her şeyin koruyucusu ve rızıklandırıcısı olduğunu bilmiyor musunuz?

-Evet

-İsa, bunlardan herhangi birini yapabilir mi?

-Hayır

-Ne yerde ne gökte hiçbir şeyin Allah’a gizli kalmadığını bilmiyor musunuz?

-Evet

-İsa bunlardan hiçbir şeyi bilir mi?

-Hayır

-Rabbimizin dilediği şekilde İsa’yı ana rahminde suretlendirdiğini, ne yemek yediğini ne su içtiğini, ne de abdest bozduğunu bilmiyor musunuz?

-Evet

-Her anne gibi, İsa’nın annesinin de ona hamile olduğunu, sonra her annenin çocuğunu doğurduğu gibi onu doğurduğunu, sonra her çocuk gibi emzirildiğini, yemek yiyip su içtiğini ve abdest bozduğunu bilmiyor musunuz?

-Evet

-Öyleyse iddia ettiğiniz gibi nasıl olacaktır.

Necran hristiyanları bakakalırlar. Müslüman olmazlar, fakat ”bizi sen yönet” derler. O da arkadaşlarından birini onların başlarına vali olarak tayin eder.

Bir İnsan Olarak Hz Muhammed – Said Alpsoy

Mutlaka Okumalısınız

Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos Şövalyesi L’ısle-Adam’a fermanı

(Unvanlardan sonra) İnançlı tebaamıza yönelik süregiden soygunlar ve devletimize...