Kanuni İstanbul'daki elçileri törenle kabul etmişti. Bu arada Alman İmparatoru Şarlken'in sefiri de merasim salonuna girdi, fakat her ülkenin elçisinin oturması için yer ayrıldığı halde kendisinin yeri olmadığını gördü... - Dtarihi
Osmanlı tarihiKanuni İstanbul'daki elçileri törenle kabul etmişti. Bu arada Alman...

Kanuni İstanbul’daki elçileri törenle kabul etmişti. Bu arada Alman İmparatoru Şarlken’in sefiri de merasim salonuna girdi, fakat her ülkenin elçisinin oturması için yer ayrıldığı halde kendisinin yeri olmadığını gördü…

-

Kanuni İstanbul’daki elçileri törenle kabul etmişti. Bu arada Alman İmparatoru Şarlken’in sefiri de merasim salonuna girdi, fakat her ülkenin elçisinin oturması için yer ayrıldığı halde kendisinin yeri olmadığını gördü.

Şarlken’in elinde esir olan Fransa Kralı Fransuva yüzünden Kanuni ile imparator Şarlken’in arası açıktı. Bunu kasten yapıldığını anladı, hemen paltosunu yere koyarak üzerine oturdu. Tören bitince padişahtan müsaade alarak paltosunu almaksızın yürüdü gitti. Salon kapısından çıkarken teşrifatçılardan biri yaklaştı:

”-Sefir cenapları, paltonuzu unuttunuz.”

”Hayır efendim, unutmadım. Yanlız bizim diyarda oturduğumuz yeri yükleyip götürmek adetimiz değildir.”

Bu cevap Türk Asrının Sultanına arz edilince Cihan Padişahı elçiyi takdir etti:

”-Kendisini saydırmayı bu kadar kibarca başaranlar saygıya değerler. Devletler arasındaki işler başka, kişinin değeri başka” dedi.

Tarihimizden Altın Damlalar – Muammer Yılmaz

Mutlaka Okumalısınız

İmâm Muhammed Bâkır ”Şu Beş Kişiyle Arkadaş Olma”

İmâm Muhammed Bâkır rahimehullâh şöyle buyurdu: Babam İmam Zeynelâbidîn Hazretleri...
x