Hz Muhammed (sav) - ''Ye'cüc bir ümmettir. Me'cüc de bir ümmettir. Her biri dörtyüz bin ümmettir. Onlardan her birinin soyundan eli silahlı bin erkek görmeden ölmez.'' Dedim ki: ''Ey Allah Resülü! Onları bize anlatır mısın?'' Şöyle buyurdu: - Dtarihi
İslam tarihiHz Muhammed (sav) - ''Ye'cüc bir ümmettir. Me'cüc de...

Hz Muhammed (sav) – ”Ye’cüc bir ümmettir. Me’cüc de bir ümmettir. Her biri dörtyüz bin ümmettir. Onlardan her birinin soyundan eli silahlı bin erkek görmeden ölmez.” Dedim ki: ”Ey Allah Resülü! Onları bize anlatır mısın?” Şöyle buyurdu:

-

Onun Huzeyfe’den rivayeti:

[Allah Resülü (sav) buyurdular ki:]

”Ye’cüc bir ümmettir. Me’cüc de bir ümmettir. Her biri dörtyüz bin ümmettir. Onlardan her birinin soyundan eli silahlı bin erkek görmeden ölmez.” Dedim ki:

”Ey Allah Resülü! Onları bize anlatır mısın?” Şöyle buyurdu:

”Onlar üç sınıftır. Onların bir sınıfı erz gibidir.”

”Erz ne demektir?”

”O, Şam’da bir ağaçtır ki uzunluğu yüzyirmi arşındır. Göğe doğru yükselir” buyurdu ve ondan sonra Peygamber (sav) şunu ilave etti:

”Bunlara ne dağ dayanır, ne de demir. Onların ikinci sınıfı da kulaklarının birini serer, öbürünü de kendisine yorgan yapıp yatar. Fil, yabani hayvan, deve ve domuz ne görürlerse yerler. Birisi öldüğünde onu da yerler. Onların bir ucu Şam’da, bir ucu Horosan’da olacaktır ve Taberiye gölünü içip kurutacaklardır.”

Büyük Hadis Külliyatı – Rudani

Mutlaka Okumalısınız