Hz İsa bir gün berrak bir dereden su içti. Tadı gül şerbetinden daha hoştu. Biri testisini o dereden doldurup gitti. Derken Hz İsa o adamın yanına vardı ve testisinden bir yudum aldı. Bu sefer testinin suyu acıydı. Şaşırıp kaldı. Hak Tealaya seslendi: - Dtarihi
İslam tarihiHz İsa bir gün berrak bir dereden su içti....

Hz İsa bir gün berrak bir dereden su içti. Tadı gül şerbetinden daha hoştu. Biri testisini o dereden doldurup gitti. Derken Hz İsa o adamın yanına vardı ve testisinden bir yudum aldı. Bu sefer testinin suyu acıydı. Şaşırıp kaldı. Hak Tealaya seslendi:

-

Hz İsa bir gün berrak bir dereden su içti. Tadı gül şerbetinden daha hoştu. Biri testisini o dereden doldurup gitti. Derken Hz İsa o adamın yanına vardı ve testisinden bir yudum aldı. Bu sefer testinin suyu acıydı. Şaşırıp kaldı.

Hak Tealaya seslendi: Yarabbi, dedi, derenin suyu ile testinin suyu aynı su! Nedir bunun sırrı? Neden testinin suyu bu kadar acı ve diğeri baldan daha tatlı?

Testi Hz İsa’nın karşısında dile gelip şöyle dedi: Ey İsa, ben çok yaşlı bir adamım ve bu dokuz kubbeli göğün altında binlerce defa kah çömlek olmuşum, kah testi, kah ibrik!

Beni daha binlerce yeni şekle soksalar bile ölümün o acısını hep içimde taşıyacağım! İşte o ölüm acısından ötürü ben her zaman böyleyim, o yüzden de suyum hep acı olacak!

Mantıku’t-Tayr – Feridüddin Attar

Mutlaka Okumalısınız

Celaleddin Harzemşah, Cengiz Han’ı öldürmek üzereydi ama…

Moğollar her zamanki gibi süvari kıtasını birimlere ayırdılar, Han'ın...

Hz Muhammed (sav) – Ümmetimde cahiliyet adetinden kalma dört şey

Ümmetimde cahiliyet adetinden kalma dört şey var ki, onu...