Sadi Şirazi - İyi insanlardan biri, bir din adamıyla bir padişahı rüyasında görmüş. Bakmış ki padişah Cennet'te, fakat dindar adam Cehennem'de. Merakını mucip olarak akıllı bir adama sormuş ve demiş ki: - Dtarihi
İslam tarihiSadi Şirazi - İyi insanlardan biri, bir din adamıyla...

Sadi Şirazi – İyi insanlardan biri, bir din adamıyla bir padişahı rüyasında görmüş. Bakmış ki padişah Cennet’te, fakat dindar adam Cehennem’de. Merakını mucip olarak akıllı bir adama sormuş ve demiş ki:

-

İyi insanlardan biri, bir din adamıyla bir padişahı rüyasında görmüş. Bakmış ki padişah Cennet’te, fakat dindar adam Cehennem’de.

Merakını mucip olarak akıllı bir adama sormuş ve demiş ki: ”Bu ne hikmettir? Padişah Cennet mertebesine yükselmiş, fakat din adamı Cehennem derekesine düşmüş. Biz, aksini zannediyorduk.”

Akıllı zat şu cevabı vermiş:

”Padişah, dervişlere sevgi gösterdiğinden Cennetlik, dindar adam da padişahlara yakınlık gösterdiğinden Cehennemlik oldu.”

Yamalı hırka ve tespih ne işe yarar. Sen kendini fena işlerden koru… Kuzu derisinden adi külah giymekle insan derviş olamaz. Sen ahlakça derviş ol da istersen başına Tatar külahı giy.

Sadi Şirazi – Gülistan

Mutlaka Okumalısınız

Hz İsa’nın Firdevs Cenneti ve Cehennem hakkındaki sözü

Vehb bin Verd şöyle der: Hz İsa  şöyle derdi: Firdevs...