Sultan 2. Bayezid Han rahmetullahi aleyh, her seferden dönüşünde elbisesine bulaşan tozları toplar ve bir kavanozda biriktirdi. Yine bir harp dönüşüydü. Bayezid  Han elbisesini çıkartmış, üzerindeki tozları toplamaya başlamıştı. Hanımı Gülbahar  Hatun, merakla sordu: - Dtarihi
Osmanlı tarihiSultan 2. Bayezid Han rahmetullahi aleyh, her seferden dönüşünde...

Sultan 2. Bayezid Han rahmetullahi aleyh, her seferden dönüşünde elbisesine bulaşan tozları toplar ve bir kavanozda biriktirdi. Yine bir harp dönüşüydü. Bayezid  Han elbisesini çıkartmış, üzerindeki tozları toplamaya başlamıştı. Hanımı Gülbahar  Hatun, merakla sordu:

-

Sultan 2. Bayezid Han rahmetullahi aleyh, her seferden dönüşünde elbisesine bulaşan tozları toplar ve bir kavanozda biriktirdi.

Yine bir harp dönüşüydü. Bayezid  Han elbisesini çıkartmış, üzerindeki tozları toplamaya başlamıştı. Hanımı Gülbahar  Hatun, merakla sordu:

Padişahım, merakımı hoş görün, ama o tozları niçin biriktirdiğinizi  sorabilir miyim?  Padişah:

Elbette Gülbahar Hatun, diye karşılık verdi ve devamla, benim senden gizlim yoktur. Bu tozlardan bir tuğla döktürüp mezarıma koyulmasını  vasiyet edeceğim. Çünkü Allah, ayakları Hak yolunda tozlananları cehennem ateşinden koruyacağını buyurmaktadır.  İşte Hak yolunda küffarla savaşırken üstümüze bulaşan tozları bu yüzden topluyoruz. Vasiyetimdir; öldüğümüzde bu tozları kabrime koysunlar.

Sultan II.Bayezid Han, biriktirdiği bu tozlardan bir tuğla yaptırdı. Bu tuğla, vasiyeti gereğince, öldüğü zaman kabrine kondu.

Mutlaka Okumalısınız

İlteriş Kutluk Kağan Türkleri 30 yıl süren Çin hakimiyetinden nasıl kurtardı?

Kutluk Devleti demek hiç doğru değil. Maalesef ülkemizde, bir...

Hz Muhammed (s.a.v) ”Günah ve sevap ne kadar yazılır”

Kul müslüman olup da İslami bir hayat yaşarsa, Allah...