Halk, padişah Birinci Mustafa'yı kılıç kuşanma alayında görebilecekti. Eyüp'te iskeleye çıktıktan sonra türbe yolunda halka dağıtması için padişahın ceplerine altın dolduruldu ancak henüz iskeleye çıkmadan cebindeki altınları denize attı. İskeleye gelindiğinde ise - Dtarihi
Osmanlı tarihiHalk, padişah Birinci Mustafa'yı kılıç kuşanma alayında görebilecekti. Eyüp'te...

Halk, padişah Birinci Mustafa’yı kılıç kuşanma alayında görebilecekti. Eyüp’te iskeleye çıktıktan sonra türbe yolunda halka dağıtması için padişahın ceplerine altın dolduruldu ancak henüz iskeleye çıkmadan cebindeki altınları denize attı. İskeleye gelindiğinde ise

-

Halk, padişah Birinci Mustafa’yı kılıç kuşanma alayında görebilecekti. Padişahın taht merasimi için tüm hazırlıklar yapıldı. Padişahın taht merasimi için tüm hazırlıklar yapıldı. Adet üzere evvela saltanat kayığı ile Eyüp’e gidilecek oradan Hz Halid’in türbesi ziyaret edilip kılıç kuşanılacaktı. Daha sonra muhteşem bir alayla şehre girilip atalarının türbelerini ziyaret ettikten sonra Topkapı Sarayı’na dönülecekti.

 
 

Eyüp’te iskeleye çıktıktan sonra türbe yolunda halka dağıtması için padişahın ceplerine altın dolduruldu ancak henüz iskeleye çıkmadan cebindeki altınları denize attı. İskeleye gelindiğinde ise kayıktan inmek istemedi. Zorla kayıktan indirilerek yine muhafızlar nezaretinde ata bindirildi. Attan düşmemesi için de bu muhafızlardan birisi kendisine nezaret etti.

Yeni padişah saraya dönüşte ise yolda halkın ve askerlerin kalabalığından rahatsızlık duyup elleriyle yüzünü kapadı. Halk ise bu durumu uzun süre saray hapsinde kalıp kimse ile münasebette bulunmamasına yorup zamanla açılıp düzeleceğini düşündü.

Koçu,a.g.e,s.191-192

Mutlaka Okumalısınız

Hasan Basri Hazretleri’ne sordular: ”Müslüman nedir ve kimdir? ”Müslümanlığın şartı kitab içindedir ve

Hasan Basri Hazretleri'ne sordular: ''Müslüman nedir ve kimdir? ''Müslümanlığın...

Hz Muhammed (sav) – Dört şeyden elde edilen para dört şeyde kabul edilmez:

Dört şeyden elde edilen para dört şeyde kabul edilmez: 1-...