Rivayete  göre bir defasında Peygamber Efendimiz  sahabelere şöyle tavsiyede bulunur: ”Allah’ım aramızda şaki ve mahrum bırakma” deyiniz. ”Peki şaki ve mahrum kimdir, biliyor musunuz?” Sahabiler: ”Kimdirler, ey Allah’ın Resulü” diye sorarlar. Allah Resülü şöyle der: - Dtarihi
İslam tarihiRivayete  göre bir defasında Peygamber Efendimiz  sahabelere şöyle tavsiyede...

Rivayete  göre bir defasında Peygamber Efendimiz  sahabelere şöyle tavsiyede bulunur: ”Allah’ım aramızda şaki ve mahrum bırakma” deyiniz. ”Peki şaki ve mahrum kimdir, biliyor musunuz?” Sahabiler: ”Kimdirler, ey Allah’ın Resulü” diye sorarlar. Allah Resülü şöyle der:

-

Rivayete  göre bir defasında Peygamber Efendimiz  sahabelere şöyle tavsiyede bulunur:

”Allah’ım aramızda şaki ve mahrum bırakma” deyiniz. ”Peki şaki ve mahrum kimdir, biliyor musunuz?” Sahabiler: ”Kimdirler, ey Allah’ın Resulü” diye sorarlar. Allah Resülü şöyle der:

”Namazı terkedenlerdir.”

Yine rivayet edildiğine göre, kıyamet günü yüzü ilk olarak kararan kişi namaz kılmayanlardır. Onun için cehennemde ”Lemlem” adında bir vadi yapılır. Bu vadide deveboynu kadar kalınlıkta ve bir aylık yol uzunluğunda yılanlar vardır.  Bu yılanlar namazı terk edenleri sokup durur. Yılanın soktuğu kişinin vücudunda yetmiş sene kaynar ve o kişinin etlerini döker.

İmam Gazali – Kalplerin Keşfi

Mutlaka Okumalısınız