Hz Nuh'un kavmi putlara tapmaya nasıl başladı? Vedd, salih bir insandı. Kavmi içerisinde sevilen bir kimseydi. Vedd ölünce, Babil toprağındaki mezarının çevresinde oturup ağlamaya, sızlanmaya başladılar. İblis onların ağlayıp sızlandıklarını görünce, bir insan kılığına bürünerek (onların yanlarına sokuldu) ve: - Dtarihi
İslam tarihiHz Nuh'un kavmi putlara tapmaya nasıl başladı? Vedd, salih...

Hz Nuh’un kavmi putlara tapmaya nasıl başladı? Vedd, salih bir insandı. Kavmi içerisinde sevilen bir kimseydi. Vedd ölünce, Babil toprağındaki mezarının çevresinde oturup ağlamaya, sızlanmaya başladılar. İblis onların ağlayıp sızlandıklarını görünce, bir insan kılığına bürünerek (onların yanlarına sokuldu) ve:

-

Vedd, salih bir insandı. Kavmi içerisinde sevilen bir kimseydi. Vedd ölünce, Babil toprağındaki mezarının çevresinde oturup ağlamaya, sızlanmaya başladılar. İblis onların ağlayıp sızlandıklarını görünce, bir insan kılığına bürünerek (onların yanlarına sokuldu) ve:

-‘Ne dersiniz, size onun aynısı olan bir heykelini yapayım? Yapacağım heykeli meclisinize koyar, böylece onu hatırlarsınız!’ diye teklifte bulundu. Onlar da:

-‘Evet!’ diyerek bu teklifi kabul ettiler.

İblis de onlara onun aynısı bir heykel yaptı. Onlar da o heykeli meclislerine koydular, heykeli (gördüklerinde Vedd’i anmaya başladılar. İblis onların Vedd’i içtenlikle andıklarını görünce, onlara:

-‘Ne dersiniz? Her birinizin evinde Vedd’in aynısı olan bir heykelini yapayım mı? Böylece onu evinizde de anmış olursunuz!’ diye (ikinci bir) teklifte bulundu. Onlar da:

-‘Evet!’ diyerek bu teklifi kabul ettiler.

Bunun üzerine İblis, her bir ev sahibine Vedd’in aynısı olan bir heykel yaptı. Böylelikle evine giden herkes, heykeli gördüğünde Vedd’den bahsetmeye başladı. Derken onların çocukları yetişti. Büyüklerinin neler yaptıklarını görmeye başladılar. Üreyip çoğaldılar. Bu heykellerin sırf bir anıyı yaşatmak için yapıldıklarını unuttular. Torunları, Allah’ı bırakıp o heykellere tapmaya başladılar. Böylece Allah’tan başka tapınılan ilk put, Vedd oldu.

İbn Kesir – Peygamberler Tarihi

Mutlaka Okumalısınız

Sadi Şirazi: Abdulkadir Geylani Hazretlerini, Kabe’nin hareminde gördüm. Yüzünü çakıltaşları üzerine koymuş, muttasıl böyle diyordu:

Abdulkadir Geylani Hazretlerini, Kabe'nin hareminde gördüm. Yüzünü çakıltaşları üzerine...

Ayasofya’da da bulunan Kutsal Figür Swastika, Hitler’in Gamalı Haçına nasıl dönüştü?

Swastika, aslında insanlık tarihinin en eski kutsal figürlerinden biri....