Rüyasında Hz Muhammed (sav)'i gören Genç Osman'a Hz Muhammed (sav) ne yaptı? - Dtarihi
Osmanlı tarihiRüyasında Hz Muhammed (sav)'i gören Genç Osman'a Hz Muhammed...

Rüyasında Hz Muhammed (sav)’i gören Genç Osman’a Hz Muhammed (sav) ne yaptı?

-

Genç Osman, yoğun bir şekilde gece-gündüz çalışıyor, yapacağı işleri planlıyordu. O günlerde bir rüyâ gördü Genç Osman. Korkunç bir rüyâ. Rüyasında bir taht üzerinde oturuyor ve Kur’ân-ı Kerim okuyordu. Ansızın, Hz. Peygamber karşısında belirdi. Padişahın elinden Kur’ânı sırtından da cübbesini aldı. Sonra bir tokat vurup kendisini yere düşürdü. Padişah, Peygamber Efendimiz’in ayağına kapanıp yalvarmak istemiş, fakat bunu başaramayarak, kan ter içinde uyanmıştı. Dehşete kapılarak, Hocası Ömer Efendiye bu rüyânın tâbirini sordu. Ömer Efendi: Tokat, hacca gitmekte tereddüt etmenizden dolayı bir ihtardır. Rüyânızda Peygamber Efendimiz’in ayağına yüz süremediğiniz için üzülmeyin. İnşaallah, mübârek kabirlerine yüz sürmeniz nasip olur. Padişah, bu tâbirden tatmin olmamıştı. İmamını çağırtarak, Üsküdar’a gönderdi. Aziz Mahmud Hüdâyi Hz. nin fikrini sordurdu.

Aziz Mahmut Hüdâyi Hz. bir mektupla, şu tâbiri yazarak gönderdi genç pâdişâha: Okuduğunuz Kur’ân, Allah’ın hükmünü işâret eder ki, ona uymanız lâzımdır. Oturduğunuz taht ise, bedeninizin kaftanıdır. Bu rüyâ, oldukça tehlikeli görünüyor. Allahu â’lem korkunç hâdise yakında vukû bulur. Hemen tevbe ve istiğfâr ile talep buyurun, sıkıntılar def olsun.

Az zaman sonra Aziz Mahmud Hüdâyi Hz. nin tâbiri doğru çıkacak, genç padişah isyancıların elinden kurtulamayarak katledilen ilk Osmanlı sultanı olacaktır.

Mutlaka Okumalısınız

Sokrates’i nasıl öldürdüler?

En ünlü sözü ''Benim tek bildiğim hiçbir şey bilmediğimi...