Hz Musa, daha küçük çocuk iken Firavun'un sakalından tutup çekmişti. Bundan dolayı Firavun, onu öldürmek istedi. Derken Asiye, Hz Musa'nın öldürülmesinden korktu ve: - Dtarihi
İslam tarihiHz Musa, daha küçük çocuk iken Firavun'un sakalından tutup...

Hz Musa, daha küçük çocuk iken Firavun’un sakalından tutup çekmişti. Bundan dolayı Firavun, onu öldürmek istedi. Derken Asiye, Hz Musa’nın öldürülmesinden korktu ve:

-

Denildi ki: Hz Musa dilinin üzerine koymuş olduğu ateş koru sebebiyle dilinde pelteklik oluşmuştu. Şöyle ki: Hz Musa, daha küçük çocuk iken Firavun’un sakalından tutup çekmişti. Bundan dolayı Firavun, onu öldürmek istedi. Derken Asiye, Hz Musa’nın öldürülmesinden korktu ve: ‘O, daha küçük bir çocuktur. İstersen onun önüne bir meyve ve bir de ateş koru koymak suretiyle onu imtihan et!’ dedi. Firavun da onu bu şekilde imtihan etti. Hz Musa meyveyi almaya yöneldi, fakat melek onun elini ateş koruna çevirdi. O da ateş korunu alıp onu dilinin üzerine koydu. (Dilinin üzerine koyduğu) ateş koru sebebiyle dilinde pelteklik oluştu.

İşte bundan dolayı Hz Musa, söylediği sözü anlayacakları miktarda bu peltekliğin bir kısmının yok olup gitmesini istemiş, tamamen yok olup gitmesini istememişti.

Bundan dolayıdır ki, Firavun Hz Musa’yı ayıplamak için ”Neredeyse meramını bile anlatamayan…” (el-Zuhruf, 43,52) demişti. Yani neredeyse maksadını açıklayamıyor ve gönlünden geçen manaları ifade edemiyor.

İbn Kesir – Peygamberler Tarihi

Mutlaka Okumalısınız