Karun servetini nasıl topladı? Karun'un ''simya'' sanatını bildiğini veya İsm-i A'zam (duasın)ı ezberlemiş olduğunu ve bunu malları toplamak için kullanmış olduğunu iddia edenlerin görüşüne gelince; - Dtarihi
İslam tarihiKarun servetini nasıl topladı? Karun'un ''simya'' sanatını bildiğini veya...

Karun servetini nasıl topladı? Karun’un ”simya” sanatını bildiğini veya İsm-i A’zam (duasın)ı ezberlemiş olduğunu ve bunu malları toplamak için kullanmış olduğunu iddia edenlerin görüşüne gelince;

-

Karun’un düşüncesinin bu şekilde reddedilmesi, bizim, onun ”Bu (servet) bana, bendeki bilgiden dolayı verilmiştir.” (el-Kasas, 28/78) sözünün anlamı hakkında söylediğimizin doğru olduğunu göstermektedir.

Bundan maksadın, Karun’un ”simya” sanatını bildiğini veya İsm-i A’zam (duasın)ı ezberlemiş olduğunu ve bunu malları toplamak için kullanmış olduğunu iddia edenlerin görüşüne gelince; hiç şüphe yok ki bu, doğru değildir. Çünkü (sihir yapmak için bazı kimyevi formüller kullanılan) simya, eşyanın hakikatini değiştiremeyen bir göz boyama (büyü) ve olmayan bir şeyi oluyormuş (illüzyon) gibi göstemektedir. Bu da, hiçbir şekilde yaratıcının sanatına benzemez.

İsm-i A’zam (duasın)a gelince, bu, asla bir kafirin duasının yükselmesine sebep olmaz. Karun, içinden kafir ve dışından da münafık idi. Sonra onların dediğini(n doğru olduğunu) düşünecek olursak Karun’un bu şekilde cevap vermesi doğru olmaz. Bu durumda iki söz arasında bir bağlantı görülmemektedir.

Biz bu meseleyi tefsir kitabımızda detaylıca açıkladık…

Hamd, Allah’a mahsustur.

İbn Kesir – Peygamberler Tarihi

Mutlaka Okumalısınız

Timur – ”Emrettim ki, vezirler dört özelliğe sahip olan kişilerden olmaları lazımdır.”

Emrettim ki, vezirler dört özelliğe sahip olan kişilerden olmaları...

Tarihçiler Merzifonlu Kara Mustafa Paşa’nın 2. Viyana kuşatmasında yaptığı 5 büyük hata olarak şunları gösterirler:

Tarihçiler Merzifonlu'nun hataları olarak şunları gösterirler: 1- Şehrin zorla alınma...