Bir gün Bağdad'da duası kabul olan bir derviş zuhur etti. Haccac-ı Zalim haber alarak onu yanına çağırdı ve dedi ki: ''Benim hakkımda hayırlı bir dua et.'' Derviş: ''Ya Rabbi! Bu adamın canını al'' diye dua etti. Haccac: - Dtarihi
İslam tarihiBir gün Bağdad'da duası kabul olan bir derviş zuhur...

Bir gün Bağdad’da duası kabul olan bir derviş zuhur etti. Haccac-ı Zalim haber alarak onu yanına çağırdı ve dedi ki: ”Benim hakkımda hayırlı bir dua et.” Derviş: ”Ya Rabbi! Bu adamın canını al” diye dua etti. Haccac:

-

Bir gün Bağdad’da duası kabul olan bir derviş zuhur etti. Haccac-ı Zalim haber alarak onu yanına çağırdı ve dedi ki: ”Benim hakkımda hayırlı bir dua et.”


 
 

Derviş: ”Ya Rabbi! Bu adamın canını al” diye dua etti. Haccac: ”Allah aşkına bu ne biçim duadır?” diye sorunca derviş ona şu cevabı verdi:

”Bu hem senin hakkında, hem de bütün Müslümanlar için hayırlı bir duadır.”

Ey elinin altındakileri inciten iktidar sahibi adam! Bu hal bakalım ne kadar sürer? Hükümranlık senin nene lazım? Halka zulm edeceğine ölmen daha iyidir.


 
 

Sadi Şirazi – Gülistan

Mutlaka Okumalısınız

Hz Muhammed (sav) – İnsanların en hayırlıları kimdir?

İbn Hibban ve Beyhaki şu Hadis-i Şerif'i rivayet eder: Bir...

Hz Muhammed (sav) – Deccal ile ilgili olarak hiç bir peygamberin kendi kavmine anlatmadığı bir hususu size anlatayım mı?

İşte peygamberlerin tümünün durumu böyledir. O zamanda meydana çıkması...