Abdullah b. Ömer şöyle dedi: ”Bizler Hz Ömer’i rüyada görebilmek için hep Allah’a dua ederdik. Ben onu ancak on iki sene sonra görebildim. Ben: ”Ey Ömer! Rabbin yaptığın iyiliklere mükafat verdi mi?” diye sordum. O da bana: - Dtarihi
İslam tarihiAbdullah b. Ömer şöyle dedi: ”Bizler Hz Ömer’i rüyada...

Abdullah b. Ömer şöyle dedi: ”Bizler Hz Ömer’i rüyada görebilmek için hep Allah’a dua ederdik. Ben onu ancak on iki sene sonra görebildim. Ben: ”Ey Ömer! Rabbin yaptığın iyiliklere mükafat verdi mi?” diye sordum. O da bana:

-

Abdullah b. Ömer şöyle dedi: ”Bizler Ömer’i rüyada görebilmek için hep Allah’a dua ederdik. Ben onu ancak on iki sene sonra görebildim. Gördüğümde sanki gusül abdesti almış ve örtüye bürünmüş gibiydi. Ben: ”Ey Ömer! Rabbin yaptığın iyiliklere mükafat verdi mi?” diye sordum. O da bana: ”Abdullah! Sizden ayrılalı kaç sene oldu?” diye sordu. Ben de: ”On iki sene” dedim. O da: ”Sizden ayrıldığım günden beri hesap vermekteyim. Korkuyorum ki helak olacağım. Ama Allah’ın bağışlayıcı, merhametli ve ikram sahibi olduğuna inanıyorum.” dedi.

Ey Sultan! İşte bu, Ömer’in durumudur. Onun dünyada geriye bıraktığı kamçıdan başka bir şeyi de yoktu. İdareciliğin tehlikesi büyük, fitneleri ise çoktur.

İmam Gazali – Yöneticilere Altın Öğütler

Mutlaka Okumalısınız

Delilleriyle İslam Neden Hak Dindir?

Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka ilâhlar olsaydı, kesinlikle...

HZ MUHAMMED SÖZLERİ

Bir kez Allah’a sığınan kişiyi Allah o gün bitinceye...