Hz Süleyman saltanat tahtında oturmuş, rüzgarda onu havada götürüyordu. O esnada taht birden sallanmaya, ters dönmeye başladı. Hz Süleyman tahta: ”Düzgün olsana!” deyince, taht dile gelerek:

0
283
hz süleyman
Paylaş

Loading

Hz Süleyman saltanat tahtında oturmuş, rüzgarda onu havada götürüyordu. Ülkesinin üzerinden geçerken insanların ve cinlerin kendisine yaptığı itaate ve boyun eğmelerine bakarak kendi kendine: ”Gücüm ve saltanatım ne kadar büyük!” diye içinden geçirdi. O esnada taht birden sallanmaya, ters dönmeye başladı. Hz Süleyman tahta: ”Düzgün olsana!” deyince, taht dile gelerek: ”Sen dosdoğru ol ki, biz de doğrulalım” dedi.

Bu konuda Yüce Allah şöyle buyurmuştur: ”Bir kavim, içlerindekini (güzel hal ve ahlakı) değiştirip bozmadıkça şüphesiz ki Allah onların halini değiştirmez bozmaz.”

İmam Gazali – Yöneticilere Altın Öğütler


Paylaş

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz